CONCEDIU: 23.12 - 5.01 (Livram din 6.01)

Istoria electrocasnicelor Kuppersbusch - pentru bucatarii cu stil


Un brand premium de electrocasnice mai putin cuoscut consumatorilor din Romania este Kuppersbusch ,un pionier in acest domeniu, cu o istorie de peste 140 de ani . 

In anul 1875 Friedrich Küppersbusch infiinteaza prima fabrica "F. Küppersbusch & Söhne " in Germania- regiunea Gelsenkirchen,si incepe productia de masini de gatit  cu carbuni .


Dupa 3 ani,in 1880 , cu un personal de 12 angajati,Kuppersbush incepe productia in serie si isi extinde gama de produse.

In anul 1913 Kuppersbusch devine cea mai mare fabrica de specialitate de pe continent, avand 2500 de angajati, si producand 350 de cuptoare pe zi.

Dupa razboi,in 1918 ,sobele si cuptoarele de gatit au fost produse pentru uz casnic.Datorita cererii mari,Kuppersbush isi indreapta atentia spre productia industriala.

In anul 1935 ,cererea creste,astfel incat se deschide a doua fabrica,destinata producerii de cuptoare cu carbuni .Tot in aceasta perioada prolifica este achiztionata o noua fabrica in Austria.Kuppersbush redevine un jucator important pe piata mondiala

La inceputul anilor 60 nu doar „Beetle (Broscuța)“ era un simbol al „miracolului economic“. Küppersbusch promovează plita de înaltă viteză, cu șapte trepte de putere și indicator luminos de funcționare

In anul 1962 ,Kuppersbush produce aragaze,hote si aparate frigorifice.Ceea ce a inceput cu un cuptor,s-a dezvoltat intr-o gama completa.

Anii 70: Bucatariile built-in  isi fac aparitia in casele germanilor .Kuppersbusch este printre primii producatori de echipamente incorporabile

Anul 1985 este unul foarte important deoarece este anul nasterii ökotherm® -unic si exclusiv Kuppersbusch,un catalizator in interiorul cuptorului, despre care o sa va povestesc intr-un material destinat exclusiv acestei inovatii Kuppersbusch.

 

Din 1993, Küppersbusch a participat cu succes la concursuri de design. Red Dot Award, iF Design Award, Premiul Platinum pentru Excelenta in Design ADEX.Până în prezent, mai mult de 60 de produse, cum ar fi cuptoare, mașini de gătit, suprafețe de gătit și hote au primit premii naționale și internationale

 

In anul 1999 Grupul Teka fuzionează cu Küppersbusch Hausgeräte GmbH și Küppersbusch Großküchentechnik GmbH & Co KG pentru a servi „Cea mai ridicată calitate“ pe segmentul de catering din întreaga lume. În jur de 5.000 de angajați sunt angajați în întreaga lume.


Anii 2008 - 2010

Odată cu introducerea gamei White Edition Platinum și Chrome Black Edition, echipa de design din Gelsenkirchen stabilește noi standarde pe piața internă.

In anii 2013-2014 Kuppersbusch lanseaza noul concept de design ‘’INDIVIDUAL’’. Acest concept doreste sa evidentieze valorile de marca ale companiei : design,calitate,functionalitate si un mediu inconjurator sanatos

 

Aniversarea de 140 de ani , in 2015, este celebrata la targul LivingKitchen din Koln,unde sunt prezentate si noi inovatii .

 

In 2016 Kuppersbusch se concentreaza pe optimizarea proceselor interne si revenirea la punctele forte traditionale ale companiei.In luna spetembrie,Consiliul German de Design recunoaste brandul Kuppersbush in cercul  ‘’marilor branduri germane’’, unde se regasesc companiile germane care sunt de succes la nivel mondial,cu un design independent si brand managment strategic.

 

In anul 2017 Kuppersbusch se va concentra pe lansarea la nivel mondial a unei noi generatii de produse .

In Romania, ne  onoreaza faptul ca am fost selectati in cercul restrans al companiilor care comercializeaza acest brand,iar incepand cu luna mai 2017 ,odata cu deschiderea noului showroom, va invitam sa testati produsele Kuppersbush.